IMG_2783
NASZE PIWA 2022-10-05T20:25:45+02:00

LAJTOWIES – Sesyjne Owsiane IPA

PARAMETRY: Plato:12; Alkohol: 4,7%; Goryczka 3/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki owsiane; CHMIELE: Sabro, Amarillo, Mosaic, Azacca, Columbus;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: 

RYJEK – Rye DDH West Coast IPA

PARAMETRY: Plato:15,4; Alkohol: 6,7%; Goryczka 7/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód żytni; CHMIELE: Columbus, Idaho7, Citra, El Dorado, Azacca;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: 

WISIENKA NA TORCIE – Cherry Stout

PARAMETRY: Plato:18; Alkohol: 6,1%; Goryczka 2/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki owsiane, jęczmień palony; CHMIEL;  DROŻDŻE: drożdże płynne; Laktoza, Wiśnie, Kawa

OPIS: 

ACIDUM FRUCTUS – Sour Ale Wiśniowo-Ananasowy

PARAMETRY: Plato:12; Alkohol: 4,9%; Goryczka 1/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód pszeniczny; CHMIEL;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: Acidum fructus to piwo kwaśne, a zarazem orzeźwiające w gorące dni. Swoją czerwoną barwę otrzymało od wiśni, które razem z ananasem nadają piwu wyjątkowy smak i aromat.

BEZ CZIPA – DDH IPA

PARAMETRY: Plato:15,8; Alkohol: 5,8%; Goryczka 3/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód pszeniczny; CHMIELE: Warrior, Mosaic, Citra, Sabro, Idaho7;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS:  Piwo w klasycznym mocno chmielonym amerykańskim stylu IPA. Jest o barwie mglisto złotej o drobnopęcherzykowej pianie. W aromacie na pierwszy plan wysuwa się skórka pomarańczy i białe owoce oraz delikatna nafta, zaś za tym można wyczuć delikatne nuty cytryny i tytoniu łączące się z owocami tropikalnymi, w smaku można na pierwszym planie wyczuć cytrusy następnie owoce tropikalne z delikatnym posmakiem tytoniu. Wszystko to jest podkreślone dobrze zbalansowaną goryczką.

FIREBALL – DDH DIPA

PARAMETRY: Plato:19,5º; Alkohol: 6,7%; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane; CHMIELE: Warrior, Simcoe, Azzaca, Ahtanum, Amarillo;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: Fireball to ogniste piwo w stylu DDH doouble IPA o zacnej mocy, potrafi pokonać nie jednego przeciwnika. Po nalaniu do szkła ukazuje nam się bursztynowy płyn z białą drobnopęcherzykową pianą. Zbliżając nos do szkła możemy poczuć od razu słodkie mandarynki, ananasa oraz czerwoną pomarańcze, zaś w drugim wdechu mango oraz delikatne nuty pieprzne. Przechodząc do degustacji smakowej wyczujemy również pomarańcze oraz naftowość, a za nimi delikatne owoce tropikalne. Pomimo wysokiego plato piwo nie jest przesadnie słodkie dodatkowo kontrowane wysublimowaną goryczką.

HEY ZEE – DDH New England IPA

PARAMETRY: Plato:14º; Alkohol: 6,2%; Goryczka 3/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki owsiane, płatki pszenne; CHMIELE: Columbus, Citra, Idaho7, Azzaca;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: Hey Zee to piwo w stylu DDH New england IPA. Po przelaniu do szkła naszym oczom ukazuje się mgliste jasnosłomkowe piwo z drobnopęcherzykową pianą. W aromacie na pierwszym planie wyczuć można cytrusy, skórkę gorzkiej pomarańczy, słodkiego ananasa zaś za nimi w nos uderza mango z marakują oraz delikatne nuty pieprzne. W smaku dobrze wyczuwalne są białe owoce, pomarańcza i grejpfrut. Piwo to wydaje się być soczyste, z dobrze zbalansowaną goryczką na średnim poziomie.

RYE NA ZIEMI – Rye IPA DDH

PARAMETRY: Plato:15,8º; Alkohol: 6,6%; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód żytni, maltodekstryna; CHMIELE: Warrior, Cascade, Azacca, El Dorado, Sabro;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: Rye na Ziemi to żytnia IPA DDH o średniowysokiej, niezalegającej goryczce. W aromacie od razu wyczuwalny kokos na średniowysokim poziomie, pomarańcze i skórka suszonych pomarańczy na poziomie średnim, na dalszym planie granulat chmielowy i morele. Aromat przyjemny, chmielowy, lekko w tle odczuć można charakterystyczny aromat od słodu żytniego. W smaku podobnie jak w aromacie, czuć też lepkość od słodu żytniego. Średnia słodowość, mimo której piwo pozostaje orzeźwiające.

U RODZINY – Imperialny Pils

PARAMETRY: Plato:16,1º; Alkohol: 6,7%; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny; CHMIELE: Warrior, Simcoe;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: U Rodziny to imperialny pils, piwo dolnej fermentacji. Chmielony nietypowo, bo jedynie dwoma odmianami Warrior na goryczkę, oraz Simcoe na smak i aromat.
Piana biała, drobnopęcherzykowa, dosyć trwała, piwo ma piękny, złoty kolor. W aromacie na pierwszy plan wysuwa się grejpfrut i mandarynka, ale wyczuwalne są też mango, ananasa i marakui oraz delikatne nuty pieprzne. Podobnych nut można doszukać się również w smaku. Odchmielowa słodkość dobrze balansuje się ze stosunkowo wysoką goryczką, pasującą do tego piwa. Piwo zdradliwie pijalne.

HOPE IN HOPS – DDH IPA

PARAMETRY: Plato:16,1º; Alkohol: 6,4%; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane; CHMIELE: Columbus, Mosaic, Galaxy, Citra;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: Hope in Hops to podwójne chmielone na zimno IPA. Po nalaniu do szkła pokazuje swą jasno złocistą barwę z drobnopęcherzykową pianą. W aromacie odczuwalne są owoce tropikalne, głównie mango  i ananas, oraz cytrusy (tutaj główną rolę pełni grejpfrut). Wyczuć można również delikatną naftę i chmielową słodycz. Te wszystkie aromaty otrzymane są dzięki wspaniałej mieszance Mosaica, Galaxy oraz Citry. W smaku to dobrze odfermentowane klasyczne IPA z krótką intensywną goryczką, tutaj również dobrze wyczuwalne cytrusy (głównie cytryna z pomarańczą). Idealnie ukryty alkohol wyczuwalny jest dopiero po kilku łykach. Dzięki Hope in Hops możemy powrócić wspomnieniami do początku piwnej rewolucji z 2011 roku kiedy to zaczynaliśmy poznawać te wspaniałe nowofalowe chmiele.

HYPER HOPUS – American IPA DDH

PARAMETRY: Plato:15,4º; Alkohol: 6,3%; Goryczka 5/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki pszenne; CHMIELE: Warrior, Chinook,  Columbus, Simcoe, Mosaic, Vic Secret;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: HYPER HOPUS to nowość w naszym browarze, która wprowadza do oferty piwo podwójne chmielone na zimno. Dzięki temu zabiegowi wysyłamy Was w aromatyczny kosmos, a to wszystko dzięki połączeniu Simcoe, Mosaic oraz pierwszy raz użyty przez nas Vic Secret. Ta mieszanka wnosi naftę, owoce tropikalne oraz cytrusy. Zaś w smaku wytrawne i gorzkie jak przystało na klasyczną AIPke.

UNCLE ZDENEK – American Pils

PARAMETRY: Plato:12,3º; Alkohol: 5,0%; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny; CHMIELE: Warrior, Columbus, Cascade, Simcoe;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: UNCLE ZDENEK to piwo, które w swoim stylu łączy tradycję z nowoczesnością. W smaku to klasyczny kraftowy pils okraszony dobrą goryczką, która dodaje pełni smaku i podkreśla przenikanie tych dwóch światów, zaś w aromacie wprawny nos może wykryć takie aromaty jak nafta, cytrusy oraz owoce tropikalne, lecz po chwili odpoczynku wyczujemy charakter pilsa. W trakcie degustacji tego piwa będziesz mógł powrócić wyobraźnią do pięknego letniego dnia w którym jedziesz cabrio i czujesz wiatr we włosach. Spróbuj, a nie pożałujesz.

8K ULTRA IPA – Triple IPA DDH

PARAMETRY: Plato:21,0º; Alkohol: 8,7%; Goryczka 9/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki ryżowe, płatki pszenne; CHMIELE: Warrior, Columbus, Mosaic, Nelson Sauvin;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: 8K ULTRA IPA to potrójne ryżowe IPA uwarzone według receptury Marcina Jędrzejewskiego – zwycięzcy VIII Karpackiego Konkursu Piw Domowych, który odbył się w 2020 r. na Karpackim Festiwalu Piwowarów w Rzeszowie. Piwo zostało mocno nachmielone na smak i aromat oraz „na zimno” chmielami Mosaic i Nelson Sauvin. Cechuje się też wysokim ekstraktem i dużą zawartością alkoholu, jednak dzięki sporej ilości płatków w zasypie wydaje się lekkie i jest pijalne. Wysoka goryczka komponuje się z przyjemną słodowością, co zachęca, by wziąć kolejny łyk.

OW KORS – Owsiane APA

PARAMETRY: Plato: 12,5º; Alkohol: 5,0%; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, płatki owsiane; CHMIELE: Columbus, Cascade, Amarillo;  DROŻDŻE: drożdże płynne

OPIS: Owkors to piwo w stylu American pale ale z dodatkiem owsa w zasypie, dzięki któremu piwo to ma więcej ciała. Wyraźna goryczka zachęca do wypicia kolejnego łyka piwa, smak jak i aromat tego piwa to znane już od dawna owoce tropikalne, cytrusy jak i dla niektórych wprawionych nosów aromaty naftowe. Dzięki owsu także otrzymaliśmy wygląd piwa, które nie jest krystaliczne, lecz lekko zamglone i jasne.

WAZZZ UPP – American Rye z trawą cytrynową

PARAMETRY: Plato: 12º; Alkohol: 4,8%; Goryczka 3/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód żytni, płatki żytnie, płatki pszenne; CHMIELE: Warrior, Simcoe, Mosaic, Citra, Ahtanum;  DROŻDŻE: drożdże płynne; DODATKI: trawa cytrynowa

OPIS: Wazzz Upp to piwo w stylu amerykańskie żytnie z dodatkiem trawy cytrynowej. Piwo wytrawne o barwie jasnego bursztynu, ze zbalansowaną goryczką oraz aromatami typowymi dla mieszanki amerykańskich chmieli z trawą cytrynową. Wypijając to piwo otrzymasz wytchnienie oraz orzeźwienie podczas gorącego weekendu.

RAUCHDOPPELBOCK – Wędzony Podwójny Koźlak

PARAMETRY: Plato: 21º; Alkohol: 8,0%; Goryczka 2/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, słód jęczmienny wędzony drewnem dębowym; CHMIELE: Iunga, Lubelski;  drożdże płynne

OPIS: Kooperacja z Browarem Trzech Kumpli. Piwo jeszcze bardziej kontrrewolucyjne niż Demode.Zapach wędzenia  dymu z ogniska. Chlebowo-ciasteczkowy profil z domieszką karmelu. W smaku  piwo pełne, niemała ilość alkoholu miło dodaje pikantnego „spięcia”. Koźlaki nie mają wysokiej goryczy, chmielu używa się w nich tylko dla balansu całości.

DOLINA CHMIELOWA – West Coast IPA

PARAMETRY: Plato: 16,1º; Alkohol: 6,5%; Goryczka 5/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny, glukoza; CHMIELE: Warrior, Chinook, Mosaic, Amarillo, Cascade, Simcoe;  DROŻDŻE płynne

OPIS: Odmiana amerykańskiej IPA z zachodniego wybrzeża. Ciemnozłote w barwie. Lekkie i orzeźwiające w smaku, z delikatnie wyczuwalną słodowością o zbożowym charakterze. Wyraźna goryczka i cytrusowe aromaty pochodzące z amerykańskich chmieli.

DEMODE – Doppelbock

PARAMETRY: Plato: 21º; Alkohol: 8,1%; Goryczka 2/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny; CHMIELE: Premiant, Saaz;  drożdże płynne

OPIS: Kooperacja z Browarem Trzech Kumpli w stylu podwójnego koźlaka. Ten gatunek piwa ma korzenie w średniowiecznych klasztorach, gdzie miał zapewnić mnichom solidną dawkę pokrzepienia cielesnego w okresach postu. Aktualnie piwo kontrrewolucyjne, gdyż pierwsze skrzypce grają w nim posmaki słodowe i chlebowe, a chmiel został zdegradowany do roli statysty. Przypomina, ze piwo jest robione ze słodu.

OCZI CZORNYJE – Porter Bałtycki

PARAMETRY: Ekstrakt początkowy: 20º Plato; Alkohol: 8,1% obj.; Goryczka 4/10

SKŁAD: SŁODY: słód jęczmienny; CHMIELE: Columbus, Saaz;  drożdże płynne

OPIS: Pełne, treściwe i gładkie. Aromaty słodowe z nutą czekolady i kawy. Delikatnie zaznaczona goryczka.

IT`S OK TO BE BLACK – CHERRY RYE DRY STOUT 11% wag, alkohol 4,6% obj.

SKŁAD: słód pale ale, płatki żytnie, monachijski, Caramunich II, jęczmień palony, sok z wiśni; chmiele: Columbus ; drożdże płynne

OPIS: Klasyczny Dry Stout z wisienką na torcie.

PODBIPIĘTA – PORTER IMPERIALNY 27% wag, alkohol 12% obj.

SKŁAD: słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki jęczmienne, płatki żytnie; chmiel Warior, Tettnager; drożdże płynne

OPIS: Imperialny porter leżakowany w beczkach po burbonie Woodford Reserved Cask

FRUTER – OWOCOWE ALE 12% wag, alkohol 4,9% obj.

SKŁAD: słód jęczmienny, słód pszeniczny, sok z brzoskwini i marakui; chmiel Premiant; bakterie Lactobacillus, drożdże płynne

OPIS: Kwaśne owocowe ALE z dodatkiem soków z brzoskwini i marakui.

IT`S OK TO BE WHITE – WHITE IPA 14% wag, alkohol 5,6% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, płatki pszeniczne; chmiele Warrior, Columbus, Cascade, Simcoe, Amarillo, Citra; drożdże płynne

OPIS: Kolejne IPA w naszym wydaniu, tym razem również nie żałowaliśmy chmielu zwłaszcza na aromat, wszystko uzupełnione przyjemną podbudową słodową bez grama karmelu. 

TRUSKAWIEC – OWOCOWE IPA 14% wag, alkohol 5,4% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, pale ale, płatki pszeniczne, płatki owsiane, sok truskawkowy, sok wiśniowy, laktoza, wanilia; chmiele Warrior, Simcoe; drożdże płynne

OPIS: Piwo uwarzone na podstawie receptury Tomasza Rapieja, zwycięzcy VII edycji Karpackiego Konkursu Piw Domowych. IPA ze sporą dawką truskawek i wiśni, dla osłody laktoza a w aromacie wanilia i chmiele Simcoe oraz Warior.

ALEKKO – HAZY PALE ALE 11% wag, alkohol 4,5% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane; chmiele Warrior, Simcoe, Ahtanum; drożdże płynne

OPIS: Lekkie i rześkie konkretnie nachmielone Hazy Pale Ale. Idealne na orzeźwienie w letnie upały.

 

BENEDYKT – BELGIAN DUBBEL 15,8% wag, alkohol 6,7% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, monachijski, specjal B, Caramunich III, Caramunich II, Belgian Candi Syrup, glukoza; chmiel Warrior, Triskel; drożdże płynne

OPIS: Klasyczny Belgijski Dubbel w naszym wydaniu. Aromat suszonych owoców i rodzynek z nutą przyprawowo-korzenną. W smaku słodowość, herbatniki i ciemne owoce z wytrawnym finiszem.

CZARNY PIOTRUŚ – BLACK IPA 14% wag, alkohol 5,5% obj.

SKŁAD: słód pale ale, monachijski, pszeniczny, Carared, Carabohema, Carafa specjal III; chmiel Warrior, Mosaic, Simcoe, Citra, Cascade; drożdże płynne

OPIS: Black IPA żywiczny i cytrusowy aromat z przyjemną podbudową słodową i nutą gorzkiej czekolady. Krótka i przyjemna goryczka zachęca by wziąć kolejny łyk.

K – RICE LAGER 12,5% wag, alkohol 5,2% obj.

SKŁAD: słód Premium Pilsner, Carapils, płatki ryżowe; chmiel Styrian Cardinal, Styrian Wolf; drożdże płynne

OPIS: PINTA i Łańcut połączyło swoje siły i tak powstał K – jasny, orzeźwiający, długo leżakowany lager uwarzony z niemałym dodatkiem ryżu, śmiało chmielony nowymi odmianami chmieli słoweńskich Wolf i Cardinal.

 

PRZYBIJ PIĄTKĘ – IPA 5 ZBÓŻ 15,4% wag, alkohol 6,3% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, żytni i pszeniczny, płatki owsiane, ryż; chmiel Cascade, Mosaic, Amarillo, Columbus, Chinook, Warrior; drożdże płynne

OPIS: IPA uwarzona ze słodów i ziaren aż pięciu zbóż. Dzięki dodatkom pszenicy, żyta i owsa ma sporo ciała i jest lekko mętna, co upodabnia ją do stylu New England IPA. Podobnie jak w stylu New England smak i aromat jest mocno cytrusowy i owocowy dający odczucie owocowej słodyczy, posiada natomiast zdecydowaną goryczkę, typową dla American IPA

CZARNA POLECZKA – piwo w stylu Owsiany Stout z dodatkiem przecieru z czarnej porzeczki, ekstrakt 13,3% wag, alkohol 4,8% obj.

SKŁAD: słód pale ale, płatki owsiane, słód monachijski, słód caramunich II, słód caraaroma, jęczmień palony, słód pszeniczny czekoladowy, przecier z czarnej porzeczki; chmiel Magnum; drożdże płynne

OPIS: Bazą tego piwa był nasz owsiany stout Czarna Polewka, do którego dodaliśmy na etapie fermentacji przecier z czarnej porzeczki. Dzięki temu wzbogaciliśmy jego smak o lekką owocowo-kwasową nutę na finiszu. Wszystko ładnie komponuje się z palonym charakterem piwa bazowego i jego gładką teksturą.

SZWAGGER – American Double IPA, ekstrakt 19,2% wag, alkohol 8,5% obj.

SKŁAD: słody: pilzneński, pale ale, pszeniczny, carapils, carafa; chmiel: Chinook, Simco, Citra, Amarillo, Mosaic, Warrior; drożdże płynne

OPIS: Mocniejsza wersja IPA z wyraźną podbudową słodową ale również solidną goryczką. Białe owoce, grejpfrut, pomelo, winogrono zarówno w smaku jak i aromacie. Polecamy!!!

DIMI3RI – Russian Imperial Stout BA ekstrakt 24,0% wag, alkohol 11% obj.

SKŁAD: pale ale, monachijski, pszeniczny, caramunich, cararye, cara-aroma, czekoladowy, czekoladowy żytni, płatki owsiane, jęczmień i pszenica palona ; chmiele: Warrior, Magnum, Hallertau Tradicion, Tettnager; drożdże płynne

OPIS: Wspaniały aromat beczki po whisky Jack Daniel`s wraz z nutami fig, daktyli, wiśni, kokosa i rodzynek. W smaku gorzka czekolada, kawa i nuta whisky. Porządnie odfermentowany RIS ze sporą goryczką i solidną dawką szlachetnego alkoholu.

 

ANGLOSAS – New England IPA ekstrakt 14,0% wag, alkohol 5,7% obj.

SKŁAD: słód jęczmienny i pszeniczny, płatki owsiane i pszeniczne; chmiele: Chinook, Mosaic, Simcoe; drożdże płynne

OPIS: Intensywny aromat cytrusów, grejpfruta i pomarańczy pochodzący od użytych odmian chmielu w połączeniu z przyjemnymi akcentami białych owoców jakie dały dedykowane dla stylu New England IPA drożdże. W smaku gładko, soczyście i mega owocowo jak na styl przystało, wszystko uzupełnia średnia goryczka. Piwo uwarzone na podstawie receptury Łukasza Wolskiego – zwycięzcy Bitwy Mistrzów organizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.

Zawisza Czarny – Russian Imperial Stout ekstrakt 25,0% wag, alkohol 9,5% obj.

SKŁAD: pale ale, monachijski, caramunich, cara-aroma, czekoladowy, płatki pszenne i owsiane, jęczmień palony ; chmiel; drożdże płynne

OPIS: Bogaty i kompleksowy aromat słodów palonych, czekolady, kawy, pralin i wanilii pochodzących z leżakowania w beczce po whisky Jack Daniel`s. Pełna treściwość i wspaniała tekstura sprawiają, że obok tego piwa nie da się przejść obojętnie. Dedykowana butelka ze wspaniałą metalową etykietą zaprojektowaną przez Józefa Wilkonia.

PszePan – pszeniczne, ekstrakt 12,0% wag, alkohol 5,0% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny; chmiel; drożdże płynne

OPIS: Klasyczne niemieckie piwo pszeniczne, nuty banana i goździka, jasne i lekkie, bardzo orzeźwiające.

DAS IS KWASS Z OWOCAMI 8,0% wag, alkohol 3,4% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny, owoce: wiśnie i maliny; chmiel Tradition; drożdże płynne i bakterie lactobacillus

OPIS: Berliner weisse z dodatkiem owoców: wiśni i malin. Wspaniały aromat oraz smak wiśni i malin w połączeniu z mocno kwaśną bazą piwa, czy można sobie wyobrazić coś bardziej orzeźwiającego?

DAS IS KWASS - Berliner Weisse

DAS IS KWASS 8,0% wag, alkohol 3,4% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny; chmiel Tradition; drożdże płynne i bakterie lactobacillus

OPIS: Jasne, bardzo lekkie, pszeniczne, kwaśność dzięki wprowadzeniu bakterii lactobacillus.

Żytomierz – żytni extra stout, ekstrakt 17,0% wag, alkohol 6,5% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód żytni, słód monachijski, słód cararye, słód caraaroma, jęczmień palony, słód czekoladowy żytni; chmiel Columbus; drożdże płynne

OPIS: Duży zasyp różnych słodów żytnich (razem 25%), chmielone tylko Columbusem. Pełne, gładkie, czekoladowe i kawowe z palonymi nutami jak na stout przystało.

X. stoleti – desitka, ekstrakt 10,0% wag, alkohol 4,0% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód monachijski, słód carapils; chmiel Warrior, Saaz, Kazbek; drożdże płynne

OPIS: Kooperacja z pubem Jabeerwocky z Warszawy. Etykieta i nazwa inspirowana zespołem muzycznym, XIII. stoleti. Piwo w stylu czeskiej Desitki, lekkie, sesyjne, z zauważalną goryczką.

14 – lager, ekstrakt 14,0% wag, alkohol 5,5% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód monachijski, słód carapils, słód carahell; chmiel Warrior, Polaris, Kazbek, Simocoe; drożdże płynne

OPIS: Nasza wersja popularnej łańcuckiej czternastki, którą warzył niegdyś browar w Łańcucie. Nie jest to identyczne piwo, podeszliśmy do tematu całkowicie na nowo. Piwo ma czysty charakter lagerowy, wyrazistą goryczkę oraz subtelny aromat kwiatowo-żywiczny.

IDZIE ZIMA – piwo świąteczne, ekstrakt 15,8% wag, alkohol 6,4% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód monachijski, słód caramunich I i II, słód caraaroma, gryka, miód gryczny; chmiel Warrior, Mittelfrüher, Vanguard; drożdże płynne

OPIS: Mocne, miodowo gryczane piw górnej fermentacji. Do zacierania użyliśmy kaszy gryczanej (13% zasypu) zaś do gotowania poszło około 120 kg miodu gryczanego. Nie spodziewajcie się jednak piwa słodkiego. W zapachu i smaku wyraźnie gryczane i miodowe, profil piwa jest słodowy ale z zdecydowanym wytrawnym finiszem.

MITYNG – piwo w stylu Sesyjne IPA, ekstrakt 11,0% wag, alkohol 4,5% obj.

SKŁAD: słód pale ale, słód pilzneński, słód pszeniczny, słód carahell; chmiel Warrior, Chinook, Mosaic, Simcoe, Citra, Amarillo; drożdże płynne

OPIS: Wariacja AIPA, zdecydowanie niższy ekstrakt dzięki czemu piwo jest bardzo lekkie i rześkie, zachowana została jednak wyraźna goryczka i mocny aromat cytrusowo-żywiczny jak na AIPA przystało.

KURNA CHATA – piwo w stylu Wędzony Żytni Stout, ekstrakt 12,5% wag, alkohol 4,9% obj.

SKŁAD: słód wędzony bukiem, słód wędzony torfem, płatki żytnie, słód coffee, słód pszeniczny czekoladowy; chmiel Brambling Cross, Admiral; drożdże płynne

OPIS: Wariacja Stoutu, mocno wędzony, zarówno bukiem jak i torfem, a jednocześnie żytni. W aromacie dominują nuty dymne, żytnia pełnia mocno kontrowana wyrazistą palnością. Piwo lekkie i wytrawne.

TRAPPER – piwo w stylu Belgijskie Żytnie IPA, ekstrakt 13,8% wag, alkohol 5,2% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód żytni, słód carahell, słód abbey malt; chmiel Warrior, Mosaic; drożdże FM20 Białe Walonki

OPIS: IPA o trochę obniżonym ekstrakcie a zarazem niższym alkoholu czego efektem jest piwo lżejsze w odbiorze, czuć prawie 20% zasyp płatków żytnich  – piwo jest gęste, pełniejsze aczkolwiek finisz zdecydowanie wytrawny i goryczkowy. Efekt pracy drożdży FM20 Białe walonki nadał piwu aromaty brzoskwini, moreli i przypraw, bardzo dobrze skorelował się z zapachem chmielu Mosaic, który w tym piwie dał sporo zapachów owoców tropikalnych a zdecydowanie mniej nafty.

UNCLE HEFE – piwo w stylu American Wheat, ekstrakt 12,5% wag, alkohol 5,0% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny, słód carahell; chmiel Warrior, Cascade, Mosaic, Citra; dodatki: skórki pomarańczy; drożdże płynne

OPIS: Lekkie i delikatne pszeniczne piwo w stylu amerykańskim czyli również z niewielką ilością cytrusowych chmieli. Dodatki w postaci skórek pomarańczy i cytryny wprowadzają dodatkowe orzeźwiające i aromatyczne nuty.

RAJSKI PLYN – piwo w stylu Czeski Pilzner, ekstrakt 12,5% wag, alkohol 5,0% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód carapils; chmiel Warrior, Kazbek, Sazz; drożdże płynne

OPIS: Tradycyjne jasne piwo dolnej fermentacji, pełne i z wyraźną chmielową goryczką.

WITALIS – piwo w stylu Witbier, ekstrakt 12,3% wag, alkohol 4,5% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, płatki pszenne, płatki owsiane; chmiel Warrior; dodatki: skórki pomarańczy (słodkie i gorzkie), skórki cytryny, kolendra; drożdże FM20 Białe Walonki

OPIS: Witbier to klasyczne belgijskie pszeniczne piwo, lekkie, rześkie, cytrusowe dzięki użyciu słodkich i gorzkich skórek pomarańczy a także kolendry. My dodatkowo użyliśmy jeszcze skórek cytryny aby jeszcze bardziej podbić cytrusowość i rześkość tego piwa.

RYŻA IPA – piwo w stylu Ryżowe IPA, ekstrakt 16,1% wag, alkohol 6,4% obj.

SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny, płatki ryżowe; chmiel Warrior, Mosaic; drożdże płynne

OPIS: Bardzo jasne i dość mocne piwo, jednak dzięki płatkom ryżowym będzie się wydawać lżejsze i smukłe a spora dawka amerykańskiego chmielu Mosaic nada mocnej grejpfrutowej goryczki i przyjemnej owocowości również kojarzonej z grejpfrutem.

CZARNA POLEWKA – piwo w stylu Owsiany Stout, ekstrakt 13,3% wag, alkohol 4,8% obj.

SKŁAD: słód pale ale, płatki owsiane, słód monachijski, słód caramunich II, słód caraaroma, jęczmień palony, słód pszeniczny czekoladowy; chmiel Magnum; drożdże płynne

OPIS: Nieprzejrzyste, czarne, kawowe i czekoladowe akcenty do słodów palonych, kremowe i gładkie odczucie w ustach dzięki płatkom owsianym, chmielowy i palony finisz. Piwo pełne w smaku a jednocześnie lekkie i wytrawne.

POSPOLITE RUSZENIE – piwo w stylu American PA, ekstrakt 12,9% wag, alkohol 5,1% obj.

SKŁAD: słód pale ale, słód pilzneński, słód carahell; chmiel Warrior, Cascade, Mosaic, Citra; drożdże płynne

OPIS: Jasno bursztynowe, sesyjne i rześkie pale ale, średnia ale odczuwalna chmielowa goryczka oraz przyjemne nuty amerykańskich chmielu.

LOS ANDŻELI – piwo w stylu American IPA, ekstrakt 15,4% wag, alkohol 6,2% obj.

SKŁAD: słód pale ale, słód monachijski, słód pszeniczny, słód carahell; chmiel Warrior, Chinook, Equinox, Simcoe, Mosaic, Ahtanum, Amarillo; drożdże płynne

OPIS: Zdecydowana, mocna i wyraźna chmielowa goryczka skontrowana przyjemnymi słodowymi nutami oraz zdecydowanym aromatem nowofalowych odmian chmielu (owoce tropikalne, cytrusowe, żywica). Wyraziste, mocne, z dominującym charakterem amerykańskiego chmielu.