
IT`S OK TO BE BLACK – CHERRY RYE DRY STOUT 11% wag, alkohol 4,6% obj.
SKŁAD: słód pale ale, płatki żytnie, monachijski, Caramunich II, jęczmień palony, sok z wiśni; chmiele: Columbus ; drożdże płynne
OPIS: Klasyczny Dry Stout z wisienką na torcie.

PODBIPIĘTA – PORTER IMPERIALNY 27% wag, alkohol 12% obj.
SKŁAD: słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki jęczmienne, płatki żytnie; chmiel Warior, Tettnager; drożdże płynne
OPIS: Imperialny porter leżakowany w beczkach po burbonie Woodford Reserved Cask

FRUTER – OWOCOWE ALE 12% wag, alkohol 4,9% obj.
SKŁAD: słód jęczmienny, słód pszeniczny, sok z brzoskwini i marakui; chmiel Premiant; bakterie Lactobacillus, drożdże płynne
OPIS: Kwaśne owocowe ALE z dodatkiem soków z brzoskwini i marakui.

IT`S OK TO BE WHITE – WHITE IPA 14% wag, alkohol 5,6% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, płatki pszeniczne; chmiele Warrior, Columbus, Cascade, Simcoe, Amarillo, Citra; drożdże płynne
OPIS: Kolejne IPA w naszym wydaniu, tym razem również nie żałowaliśmy chmielu zwłaszcza na aromat, wszystko uzupełnione przyjemną podbudową słodową bez grama karmelu.

TRUSKAWIEC – OWOCOWE IPA 14% wag, alkohol 5,4% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, pale ale, płatki pszeniczne, płatki owsiane, sok truskawkowy, sok wiśniowy, laktoza, wanilia; chmiele Warrior, Simcoe; drożdże płynne
OPIS: Piwo uwarzone na podstawie receptury Tomasza Rapieja, zwycięzcy VII edycji Karpackiego Konkursu Piw Domowych. IPA ze sporą dawką truskawek i wiśni, dla osłody laktoza a w aromacie wanilia i chmiele Simcoe oraz Warior.

ALEKKO – HAZY PALE ALE 11% wag, alkohol 4,5% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane; chmiele Warrior, Simcoe, Ahtanum; drożdże płynne
OPIS: Lekkie i rześkie konkretnie nachmielone Hazy Pale Ale. Idealne na orzeźwienie w letnie upały.

BENEDYKT – BELGIAN DUBBEL 15,8% wag, alkohol 6,7% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, monachijski, specjal B, Caramunich III, Caramunich II, Belgian Candi Syrup, glukoza; chmiel Warrior, Triskel; drożdże płynne
OPIS: Klasyczny Belgijski Dubbel w naszym wydaniu. Aromat suszonych owoców i rodzynek z nutą przyprawowo-korzenną. W smaku słodowość, herbatniki i ciemne owoce z wytrawnym finiszem.

CZARNY PIOTRUŚ – BLACK IPA 14% wag, alkohol 5,5% obj.
SKŁAD: słód pale ale, monachijski, pszeniczny, Carared, Carabohema, Carafa specjal III; chmiel Warrior, Mosaic, Simcoe, Citra, Cascade; drożdże płynne
OPIS: Black IPA żywiczny i cytrusowy aromat z przyjemną podbudową słodową i nutą gorzkiej czekolady. Krótka i przyjemna goryczka zachęca by wziąć kolejny łyk.

K – RICE LAGER 12,5% wag, alkohol 5,2% obj.
SKŁAD: słód Premium Pilsner, Carapils, płatki ryżowe; chmiel Styrian Cardinal, Styrian Wolf; drożdże płynne
OPIS: PINTA i Łańcut połączyło swoje siły i tak powstał K – jasny, orzeźwiający, długo leżakowany lager uwarzony z niemałym dodatkiem ryżu, śmiało chmielony nowymi odmianami chmieli słoweńskich Wolf i Cardinal.

PRZYBIJ PIĄTKĘ – IPA 5 ZBÓŻ 15,4% wag, alkohol 6,3% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, żytni i pszeniczny, płatki owsiane, ryż; chmiel Cascade, Mosaic, Amarillo, Columbus, Chinook, Warrior; drożdże płynne
OPIS: IPA uwarzona ze słodów i ziaren aż pięciu zbóż. Dzięki dodatkom pszenicy, żyta i owsa ma sporo ciała i jest lekko mętna, co upodabnia ją do stylu New England IPA. Podobnie jak w stylu New England smak i aromat jest mocno cytrusowy i owocowy dający odczucie owocowej słodyczy, posiada natomiast zdecydowaną goryczkę, typową dla American IPA

CZARNA POLECZKA – piwo w stylu Owsiany Stout z dodatkiem przecieru z czarnej porzeczki, ekstrakt 13,3% wag, alkohol 4,8% obj.
SKŁAD: słód pale ale, płatki owsiane, słód monachijski, słód caramunich II, słód caraaroma, jęczmień palony, słód pszeniczny czekoladowy, przecier z czarnej porzeczki; chmiel Magnum; drożdże płynne
OPIS: Bazą tego piwa był nasz owsiany stout Czarna Polewka, do którego dodaliśmy na etapie fermentacji przecier z czarnej porzeczki. Dzięki temu wzbogaciliśmy jego smak o lekką owocowo-kwasową nutę na finiszu. Wszystko ładnie komponuje się z palonym charakterem piwa bazowego i jego gładką teksturą.

SZWAGGER – American Double IPA, ekstrakt 19,2% wag, alkohol 8,5% obj.
SKŁAD: słody: pilzneński, pale ale, pszeniczny, carapils, carafa; chmiel: Chinook, Simco, Citra, Amarillo, Mosaic, Warrior; drożdże płynne
OPIS: Mocniejsza wersja IPA z wyraźną podbudową słodową ale również solidną goryczką. Białe owoce, grejpfrut, pomelo, winogrono zarówno w smaku jak i aromacie. Polecamy!!!

DIMI3RI – Russian Imperial Stout BA ekstrakt 24,0% wag, alkohol 11% obj.
SKŁAD: pale ale, monachijski, pszeniczny, caramunich, cararye, cara-aroma, czekoladowy, czekoladowy żytni, płatki owsiane, jęczmień i pszenica palona ; chmiele: Warrior, Magnum, Hallertau Tradicion, Tettnager; drożdże płynne
OPIS: Wspaniały aromat beczki po whisky Jack Daniel`s wraz z nutami fig, daktyli, wiśni, kokosa i rodzynek. W smaku gorzka czekolada, kawa i nuta whisky. Porządnie odfermentowany RIS ze sporą goryczką i solidną dawką szlachetnego alkoholu.

ANGLOSAS – New England IPA ekstrakt 14,0% wag, alkohol 5,7% obj.
SKŁAD: słód jęczmienny i pszeniczny, płatki owsiane i pszeniczne; chmiele: Chinook, Mosaic, Simcoe; drożdże płynne
OPIS: Intensywny aromat cytrusów, grejpfruta i pomarańczy pochodzący od użytych odmian chmielu w połączeniu z przyjemnymi akcentami białych owoców jakie dały dedykowane dla stylu New England IPA drożdże. W smaku gładko, soczyście i mega owocowo jak na styl przystało, wszystko uzupełnia średnia goryczka. Piwo uwarzone na podstawie receptury Łukasza Wolskiego – zwycięzcy Bitwy Mistrzów organizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.

Zawisza Czarny – Russian Imperial Stout ekstrakt 25,0% wag, alkohol 9,5% obj.
SKŁAD: pale ale, monachijski, caramunich, cara-aroma, czekoladowy, płatki pszenne i owsiane, jęczmień palony ; chmiel; drożdże płynne
OPIS: Bogaty i kompleksowy aromat słodów palonych, czekolady, kawy, pralin i wanilii pochodzących z leżakowania w beczce po whisky Jack Daniel`s. Pełna treściwość i wspaniała tekstura sprawiają, że obok tego piwa nie da się przejść obojętnie. Dedykowana butelka ze wspaniałą metalową etykietą zaprojektowaną przez Józefa Wilkonia.

PszePan – pszeniczne, ekstrakt 12,0% wag, alkohol 5,0% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny; chmiel; drożdże płynne
OPIS: Klasyczne niemieckie piwo pszeniczne, nuty banana i goździka, jasne i lekkie, bardzo orzeźwiające.

DAS IS KWASS Z OWOCAMI 8,0% wag, alkohol 3,4% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny, owoce: wiśnie i maliny; chmiel Tradition; drożdże płynne i bakterie lactobacillus
OPIS: Berliner weisse z dodatkiem owoców: wiśni i malin. Wspaniały aromat oraz smak wiśni i malin w połączeniu z mocno kwaśną bazą piwa, czy można sobie wyobrazić coś bardziej orzeźwiającego?

DAS IS KWASS 8,0% wag, alkohol 3,4% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny; chmiel Tradition; drożdże płynne i bakterie lactobacillus
OPIS: Jasne, bardzo lekkie, pszeniczne, kwaśność dzięki wprowadzeniu bakterii lactobacillus.

Żytomierz – żytni extra stout, ekstrakt 17,0% wag, alkohol 6,5% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód żytni, słód monachijski, słód cararye, słód caraaroma, jęczmień palony, słód czekoladowy żytni; chmiel Columbus; drożdże płynne
OPIS: Duży zasyp różnych słodów żytnich (razem 25%), chmielone tylko Columbusem. Pełne, gładkie, czekoladowe i kawowe z palonymi nutami jak na stout przystało.

X. stoleti – desitka, ekstrakt 10,0% wag, alkohol 4,0% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód monachijski, słód carapils; chmiel Warrior, Saaz, Kazbek; drożdże płynne
OPIS: Kooperacja z pubem Jabeerwocky z Warszawy. Etykieta i nazwa inspirowana zespołem muzycznym, XIII. stoleti. Piwo w stylu czeskiej Desitki, lekkie, sesyjne, z zauważalną goryczką.

14 – lager, ekstrakt 14,0% wag, alkohol 5,5% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód monachijski, słód carapils, słód carahell; chmiel Warrior, Polaris, Kazbek, Simocoe; drożdże płynne
OPIS: Nasza wersja popularnej łańcuckiej czternastki, którą warzył niegdyś browar w Łańcucie. Nie jest to identyczne piwo, podeszliśmy do tematu całkowicie na nowo. Piwo ma czysty charakter lagerowy, wyrazistą goryczkę oraz subtelny aromat kwiatowo-żywiczny.

IDZIE ZIMA – piwo świąteczne, ekstrakt 15,8% wag, alkohol 6,4% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód monachijski, słód caramunich I i II, słód caraaroma, gryka, miód gryczny; chmiel Warrior, Mittelfrüher, Vanguard; drożdże płynne
OPIS: Mocne, miodowo gryczane piw górnej fermentacji. Do zacierania użyliśmy kaszy gryczanej (13% zasypu) zaś do gotowania poszło około 120 kg miodu gryczanego. Nie spodziewajcie się jednak piwa słodkiego. W zapachu i smaku wyraźnie gryczane i miodowe, profil piwa jest słodowy ale z zdecydowanym wytrawnym finiszem.

MITYNG – piwo w stylu Sesyjne IPA, ekstrakt 11,0% wag, alkohol 4,5% obj.
SKŁAD: słód pale ale, słód pilzneński, słód pszeniczny, słód carahell; chmiel Warrior, Chinook, Mosaic, Simcoe, Citra, Amarillo; drożdże płynne
OPIS: Wariacja AIPA, zdecydowanie niższy ekstrakt dzięki czemu piwo jest bardzo lekkie i rześkie, zachowana została jednak wyraźna goryczka i mocny aromat cytrusowo-żywiczny jak na AIPA przystało.

KURNA CHATA – piwo w stylu Wędzony Żytni Stout, ekstrakt 12,5% wag, alkohol 4,9% obj.
SKŁAD: słód wędzony bukiem, słód wędzony torfem, płatki żytnie, słód coffee, słód pszeniczny czekoladowy; chmiel Brambling Cross, Admiral; drożdże płynne
OPIS: Wariacja Stoutu, mocno wędzony, zarówno bukiem jak i torfem, a jednocześnie żytni. W aromacie dominują nuty dymne, żytnia pełnia mocno kontrowana wyrazistą palnością. Piwo lekkie i wytrawne.

TRAPPER – piwo w stylu Belgijskie Żytnie IPA, ekstrakt 13,8% wag, alkohol 5,2% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód żytni, słód carahell, słód abbey malt; chmiel Warrior, Mosaic; drożdże FM20 Białe Walonki
OPIS: IPA o trochę obniżonym ekstrakcie a zarazem niższym alkoholu czego efektem jest piwo lżejsze w odbiorze, czuć prawie 20% zasyp płatków żytnich – piwo jest gęste, pełniejsze aczkolwiek finisz zdecydowanie wytrawny i goryczkowy. Efekt pracy drożdży FM20 Białe walonki nadał piwu aromaty brzoskwini, moreli i przypraw, bardzo dobrze skorelował się z zapachem chmielu Mosaic, który w tym piwie dał sporo zapachów owoców tropikalnych a zdecydowanie mniej nafty.

UNCLE HEFE – piwo w stylu American Wheat, ekstrakt 12,5% wag, alkohol 5,0% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny, słód carahell; chmiel Warrior, Cascade, Mosaic, Citra; dodatki: skórki pomarańczy; drożdże płynne
OPIS: Lekkie i delikatne pszeniczne piwo w stylu amerykańskim czyli również z niewielką ilością cytrusowych chmieli. Dodatki w postaci skórek pomarańczy i cytryny wprowadzają dodatkowe orzeźwiające i aromatyczne nuty.

RAJSKI PLYN – piwo w stylu Czeski Pilzner, ekstrakt 12,5% wag, alkohol 5,0% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód carapils; chmiel Warrior, Kazbek, Sazz; drożdże płynne
OPIS: Tradycyjne jasne piwo dolnej fermentacji, pełne i z wyraźną chmielową goryczką.

WITALIS – piwo w stylu Witbier, ekstrakt 12,3% wag, alkohol 4,5% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, płatki pszenne, płatki owsiane; chmiel Warrior; dodatki: skórki pomarańczy (słodkie i gorzkie), skórki cytryny, kolendra; drożdże FM20 Białe Walonki
OPIS: Witbier to klasyczne belgijskie pszeniczne piwo, lekkie, rześkie, cytrusowe dzięki użyciu słodkich i gorzkich skórek pomarańczy a także kolendry. My dodatkowo użyliśmy jeszcze skórek cytryny aby jeszcze bardziej podbić cytrusowość i rześkość tego piwa.

RYŻA IPA – piwo w stylu Ryżowe IPA, ekstrakt 16,1% wag, alkohol 6,4% obj.
SKŁAD: słód pilzneński, słód pszeniczny, płatki ryżowe; chmiel Warrior, Mosaic; drożdże płynne
OPIS: Bardzo jasne i dość mocne piwo, jednak dzięki płatkom ryżowym będzie się wydawać lżejsze i smukłe a spora dawka amerykańskiego chmielu Mosaic nada mocnej grejpfrutowej goryczki i przyjemnej owocowości również kojarzonej z grejpfrutem.

CZARNA POLEWKA – piwo w stylu Owsiany Stout, ekstrakt 13,3% wag, alkohol 4,8% obj.
SKŁAD: słód pale ale, płatki owsiane, słód monachijski, słód caramunich II, słód caraaroma, jęczmień palony, słód pszeniczny czekoladowy; chmiel Magnum; drożdże płynne
OPIS: Nieprzejrzyste, czarne, kawowe i czekoladowe akcenty do słodów palonych, kremowe i gładkie odczucie w ustach dzięki płatkom owsianym, chmielowy i palony finisz. Piwo pełne w smaku a jednocześnie lekkie i wytrawne.

POSPOLITE RUSZENIE – piwo w stylu American PA, ekstrakt 12,9% wag, alkohol 5,1% obj.
SKŁAD: słód pale ale, słód pilzneński, słód carahell; chmiel Warrior, Cascade, Mosaic, Citra; drożdże płynne
OPIS: Jasno bursztynowe, sesyjne i rześkie pale ale, średnia ale odczuwalna chmielowa goryczka oraz przyjemne nuty amerykańskich chmielu.

LOS ANDŻELI – piwo w stylu American IPA, ekstrakt 15,4% wag, alkohol 6,2% obj.
SKŁAD: słód pale ale, słód monachijski, słód pszeniczny, słód carahell; chmiel Warrior, Chinook, Equinox, Simcoe, Mosaic, Ahtanum, Amarillo; drożdże płynne
OPIS: Zdecydowana, mocna i wyraźna chmielowa goryczka skontrowana przyjemnymi słodowymi nutami oraz zdecydowanym aromatem nowofalowych odmian chmielu (owoce tropikalne, cytrusowe, żywica). Wyraziste, mocne, z dominującym charakterem amerykańskiego chmielu.